Carlo Castoro

Prof. Carlo Castoro është Drejtor i Njësisë së Kirurgjisë së Epërme të GI në Spitalin Kërkimor Humanitas në Milano, Itali, dhe Profesor i rregullt i Kirurgjisë në Universitetin Humanitas në Milano. Ai përfundoi edukimin e tij për mjekësi në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Padovës, ku fitoi Certifikatën e M.D. cum laude në vitin 1983. Më pas ndoqi një specializimin në Kirurgjinë e Përgjithshme nga viti 1983 deri në 1988 në të njëjtin institucion. Në vitin 1988, ai mori Certifikimin e Bordit të Përgjithshëm në Kirurgjinë e Përgjithshme cum Laude dhe, në 1992, Certifikimin e Bordit të Përgjithshëm në Kirurgjinë Torakale cum Laude, të dyja nga Universiteti i Padovës.

Carlo Castoro filloi karrierën e tij klinike si specializant në Kirurgjinë e Përgjithshme në Universitetin e Padovës nga viti 1983 deri në 1988, pastaj mbajti një mandat si kirurg në Departamentin e Kirurgjisë në Universitetin e Padovës nga viti 1989 deri në 2006. Nga 2007 deri në 2017, ai shërbeu si Drejtor i Njësisë së Kirurgjisë së Ezofagut dhe Digjestive në Institutin e Onkologjisë Veneto në Padova, Itali. Ai gjithashtu drejtoi Qendrën Rajonale të Referimit për Kancerin e Ezofagut në Rajonin Veneto nga 2014 deri në 2017. Në vitin 2017, ai u bë Profesor i Asociuar i Kirurgjisë në Universitetin Humanitas në Milano, duke u avancuar më vonë në Profesor i rregullt, në tetor 2021.

Gjatë gjithë karrierës së tij, Carlo Castoro ka shkruar 180 punime të plota të indeksuara në Scopus dhe ka redaktuar një libër mbi Riparimin e Hernias Lichtenstein në 1998. Ai gjithashtu ka redaktuar Politikën e Përmbledhur “Day Surgery Making It Happen” botuar në 2007 dhe shërben si Ndihmës Redaktor i revistës për Sëmundjet e Ezofagut.

Interesat e tij kërkimore përfshijnë kirurgjinë torakale dhe abdominale, me një fokus të veçantë në sëmundjet e ezofagut, kirurgjinë e kancerit dhe trajtimet multimodale. Ai është gjithashtu i interesuar për kirurgjinë ditore, riorganizimin e shërbimeve kirurgjikale dhe edukimin mjekësor, veçanërisht teknologjitë e reja dhe mësimin në distancë.

Carlo Castoro është anëtar aktiv i disa organizatave profesionale, duke përfshirë Shoqatën Evropiane të Kirurgjisë (ESA), Societa’ Italiana di Chirurgia (S.I.C.), Shoqatën Evropiane për Sëmundjet e Ezofagut (ESDE), Shoqatën Ndërkombëtare për Sëmundjet e Ezofagut (ISDE) , dhe Shoqatën Evropiane të Kirurgjisë Endoskopike (EAES). Ai ka mbajtur role drejtuese në Shoqatën Ndërkombëtare për Kirurgjinë Ambulatore (IAAS), duke shërbyer si Kryetar nga 2011 deri në 2013 dhe si anëtar i Komitetit Ekzekutiv që nga viti 2009. Që nga viti 2015 ai ka qenë këshilltar nderi për Aleancën e Kirurgjisë Ambulatore të Kinës ( CASA) – Qendra Kërkimore e Zhvillimit të Shëndetit në Kinë (CNHDRC).

Ai ka qenë i përfshirë në disa projekte të rëndësishme kërkimore, duke përfshirë shërbimin si drejtues shkencor dhe koordinator i projektit të mësimit në distancë SkyMed nga viti 2001 deri në 2005, i cili u financua nga Agjencia Evropiane e Hapësirës. Ai gjithashtu bashkëpunoi në projektet DSDP (Day Surgery Data Project) dhe DAYSAFE (Përmirësimi i Sigurisë së Pacientëve përmes Kirurgjisë Ditore). Nga viti 2012 deri në vitin 2014, ai ishte hetuesi kryesor për grantet kërkimore nga Autoriteti Shëndetësor i Rajonit Veneto dhe Fondacioni Berlucchi për Kërkimin e Kancerit, duke u fokusuar në mbikëqyrjen e imunitetit për dhimbjet e barkut dhe karcinogjenezën e ezofagut, si dhe cilësinë e jetës pas ezofagektomisë për kancerin, respektivisht.

Gjatë gjithë karrierës së tij, Carlo Castoro ka marrë disa çmime, duke përfshirë një bursë për kërkime në kancerin e ezofagut nga Universiteti i Padovës në 1986 dhe një bursë për kërkime klinike nga Shoqata Italiane Kërkimore për Kancerin (AIRC) nga 1987 deri në 1989.

Registration

Forgotten Password?