KURSI ATLS – ARRITJE E JASHTËZAKONSHME E KOLEGJIT TË KIRURGËVE TË KOSOVËS

Kolegji i Kirurgëve të Kosovës në partneritet më Sanford Medical Center ka përfunduar me sukses kursin e parë për vitin 2024 të Advanced Trauma Life Support (ATLS), mbajtur më 8-10 Maj 2024, në Qendrën e Mjekësisë Urgjente, Prishtinë.


Grupi i instruktorëve ishte i përbërë prej trajnerëve nga Kolegji Amerikan i Kirurgëve, Shqipëria dhe Kosova, dhe me këtë rast gjithashtu janë certifikuar 4 instruktorë kosovarë për ATLS:
– Dr. Baton Kelmendi, Dr. Doruntina Bunjaku, Dr. Hysni Jashari, dhe Dr. Fatlume Arifaj.

Në këtë Kurs kanë marrë pjesë 7 kandidatë:
1. Burim Maloku, Mjekësi Emergjente, Spitali i Përgjithshëm “Sami Haxhibeqiri”, Mitrovicë;
2. Landrit Mehaj, Kirurgji e Përgjithshme, QKUK;
3. Vigan Shala, Kirurgji e Përgjithshme, QKUK;
4. Altin Sallahu, Kirurgji e Përgjithshme, QKUK;
5. Jetlir Reshiti, Kirurgji e Përgjithshme, Spitali i Përgjithshëm “ “, Prizren;
6. Ismet Jusufi, Anesteziologji me Mjekim Intenziv, QKUK-KAMI;
7. Arta Syla, Kirurgji Pediatrike, QKUK

Të gjithë kandidatët kanë përfunduar me sukses kursin dhe testin e kërkuar për certifikim në ATLS.

Duke zhvilluar kapacitetet tona trajnuese, Kolegji i Kirurgëve të Kosovës po siguron që profesionistët tanë mjekësorë të pajisen në baza të qëndrushme me aftësitë dhe njohuritë më të fundit për të shpëtuar jetë në mënyrë efektive.

Registration

Forgotten Password?