Prof. Dr. Ilirijana Haxhibeqiri-Karabdic

Prof.Dr. Ilirijana Haxhibeqiri – Karabdić është Profesoreshë e Kardiokirurgjisë në Fakultetin e Shkencës dhe Teknologjisë në Sarajevë – Fakultetin e Mjekësisë të Sarajevës, në Sarajevë, Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Shefe e Departamentit për Kirurgjinë Kardiovaskulare në Qendrën Klinike Universitare në Sarajevë. Ajo është anëtare e Shoqatës së Kirurgëve të Bosnjës dhe Hercegovinës, Shoqatës së Mjekësisë Interne të Bosnjës dhe Hercegovinës, Shoqatës për Pajisjet Asistuese, Shoqatës Ndërkombëtare të Kirurgjisë Kardiotorakale dhe Vaskulare Ronald Hetzer (RHICS), Shoqatës Evropiane për Kirurgjinë Kardiake – Torakale (EACTS), dhe Regjistrit Evropian për Pacientët me Mbështetje Mekanike të Qarkullimit (EUROMACS). Ajo është mentore dhe bashkë-mentore për specializime dhe ‘fellowship’ për Kirurgji Kardiovaskulare, e caktuar nga Ministria e Shëndetësisë e Bosnjës dhe Hercegovinës.

Prof. Dr. Haxhibeqiri-Karabdić është anëtare e Komitetit për Zhvillim dhe Përmirësim të Kirurgjisë Kardiake në nivelin shtetëror në Bosnjë dhe Hercegovinë. Ajo ishte Presidente e Komitetit Etik të Qendrës Klinike Universitare në Sarajevë nga viti 2016 deri në vitin 2020. Ka marrë pjesë në punëtori të ndryshme, kongrese dhe seminare në tërë botën (Paris, Londër, Berlin, Bruksel, Barcelonë, ​​Houston etj.). Në vitin 2019 ajo ishte Profesoreshë Vizituese në Spitalin Memorial Hermann në Huston, Teksas, SHBA.

Prof. Dr. Haxhibeqiri-Karabdić u diplomua në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Sarajevës, në Bosnjë dhe Hercegovinë, në vitin 1994. Ajo përfundoi praktikën e saj në Spitalin John Radcliffe në Londër, Mbretërinë e Bashkuar, nga viti 1995 deri në vitin 1996. Për më tepër, në vitin 1997 ajo filloi të punojë në Qendrën Klinike Universitare në Sarajevë. Specializimin e përfundoi në Kirurgjinë Kardiovaskulare në vitin 2004 në Deutsche Herzzentrum Berlin në Berlin, Gjermani, nën mentorimin e Prof.Dr. Ronald Hetzer, Prof.Dr. Miralem Pašić, dhe Prof.Dr. Charles Yankah. Ndërsa punonte në Berlin, ajo ishte anëtare e një ekipi për transplantime të zemrës dhe Mbështetje Mekanike të Qarkullimit të Gjakut. Ajo u bë personi i parë në Bosnjë dhe Hercegovinë që arriti të merrte specializimin në Kirurgjinë Kardiovaskulare. Prof. Dr. Haxhibeqiri-Karabdić u bë Magjistre e Shkencave Mjekësore – në Kardiokirurgji, në vitin 2008. Ajo mori kualifikimin PhD në vitin 2014. Për më tepër, po në vitin 2014 ajo u bë Profesoreshë-Asistente. Në vitin 2018, ajo u bë Profesoreshë e Kardiokirurgjisë. Prof. Dr. Haxhibeqiri-Karabdić është autore e shumë artikujve shkencorë, si dhe gjithashtu autore dhe bashkëautore e disa librave. Për më tepër, në vitin 2018, ajo mori një Çmim për zhvillimin, arritjet e jashtëzakonshme dhe përmirësimin e shëndetit në Bosnjë dhe Hercegovinë.

Registration

Forgotten Password?