Thav Thambi-Pillai, MD MBA FICS FACS

Dr. Thambi-Pillai është Profesor dhe Nënkryetar i Kirurgjisë në Universitetin e South Dakota Sanford School of Medicine (USD SSOM) në Sioux Falls, Dakota e Jugut në SHBA. Ai është Drejtori Kirurgjik i Qendrës së Transplantit Sanford në Sioux Falls, SD dhe Drejtori i Programit të Specializimit të Kirurgjisë së Përgjithshme në USD SSOM.

Dr. Thambi u diplomua nga Universiteti Kombëtar i Irlandës në Galway, Irlandë, në vitin 1996 dhe filloi trajnimin e tij kirurgjikal në Kolegjin Mbretëror të Kirurgëve në Irlandë në programin e trajnimit kirurgjik. Më pas, ai u zhvendos në SHBA për të ndjekur trajnimin pasuniversitar kirurgjik në Universitetin e Pensilvanisë dhe më pas në Shkollën e Mjekësisë Drexel në Filadelfia, Pensilvani. Ai përfundoi trajnimin e nënspecialitetit në Kirurgjinë e Transplantit dhe Hepato-Biliar & Pankreatik (HBP) në Universitetin e Cincinnati, Ohio, në vitin 2006. Pastaj, ai u transferua në Dejton, OH dhe ishte pjesë e stafit të Universitetit Shtetëror të Wright dhe praktikoi në Spitalin e Luginës Miami për pesë vjet. Aktualisht, Dr. Thambi ka një praktikë aktive në Transplantin e Veshkave dhe Kirurgjinë HBP si dhe pranon raste për Kirurgji të Përgjithshme/Trauma në Qendrën Mjekësore Sanford USD në Sioux Falls, SD. Dr. Thambi-Pillai momentalisht shërben si President i Kolegjit Ndërkombëtar të Kirurgëve – Seksioni Amerikan. Përveç kësaj, ai është një anëtar aktiv i shumë prej shoqërive kirurgjikale në SHBA dhe ka mbajtur ligjërata si ligjërues i ftuar, si në shkallë vendi ashtu edhe jashtë saj.

Pasioni i tij jashtë Kirurgjisë ka të bëjë me  shëndetin global. Ai themeloi një organizatë bamirësie të quajtur Organizata Ndërkombëtare e Shëndetit Mjekësor (www.TheIMHO.org) në vitin 2004 dhe që nga ajo kohë Organizata ka mbledhur mbi 6 milion dollarë dhe ka implementuar projekte në 15 vende. Shumica e projekteve janë zbatuar në zonat e prekura nga lufta dhe cunami nga viti 2004 në Sri Lanka. Dr. Thambi është i martuar dhe ka tre djem të moshës nga 11 deri në 14 vjeç.

Registration

Forgotten Password?