Tomaž Štupnik, MD, PhD

Dr. Tomaž Štupnik është i diplomuar në Universitetin e Lubjanës. Ai ka studiuar për Kirurgjinë e Përgjithshme dhe Kirurgjinë Torakale në Qendrën Mjekësore Universitare në Lubjanë, ku përfundoi edhe specializimin e tij në vitin 2008. Ai gjithashtu ka studiuar në Texas Heart Institute nën Igor Gregoric, MD, Anderson Cancer Center nën Ara Vaporciyan dhe Reza Mehran, Spitali Metodist, Houston TX nën Harish Seethamraju dhe Mathias Loebe dhe Allgemeines Krankenhaus në Vjenë nën Walter Klepetko.

Ai ishte kirurgu i parë torakal në Evropën Juglindore që kreu një Lobektomi VATS (2008) dhe i pari që bëri Lobektomi Uniportal VATS (2015). Midis vitit 2012 dhe 2014 ai organizoi 12 kurse ndërkombëtare të Lobektomive VATS me laboratorë të lagësht dhe Kirurgji Live, duke pritur shumë kirurgë torakal nga Evropa, Lindja e Mesme dhe Afrika. Ai performoi dy Video-Transmetime Live të Lobektomisë në të gjithë botën (2015 dhe 2017).

Ai ka luajtur një rol të madh në përhapjen e teknikës VATS në Evropën Juglindore duke kryer Lobektomi Live VATS në Poloni, Bullgari, Serbi dhe Greqi si dhe duke organizuar Takime të Përbashkëta të Evropës Juglindore, të vitit 2016 dhe 2017, të Kirurgëve Torakal dhe Anesteziologëve në Split dhe Lubjana. Ai ishte anëtar i Komitetit Organizativ në Takimin Vjetor të vitit 2018 të Shoqërisë Evropiane të Kirurgëve Torakal të mbajtur në Lubjanë.

Në vitin 2018 ai drejtoi ekipin kirurgjikal që krijoi një program shumë të suksesshëm të transplantit të mushkërive në Slloveni dhe iu dha një çmim “Levicnik” i Shoqërisë Sllovene të Frymëmarrjes për kontributin e tij në këtë fushë. Ekipi ka kryer 37 transplantime deri në shtator të vitit 2021, duke përfshirë një transplant pulmonar pediatrik dhe 4 transplantime për ARDS të lidhura me COVID-19.

Ai është autor i një Libri mësimor mbi Thoracentesis dhe vendosjen e tubit të kullimit të kraharorit (2013). Ai ishte një ligjëruess i ftuar dhe anëtar i fakultetit në shumë takime ndërkombëtare, të tilla si Kursi i Tretë Ndërkombëtar Uniportal VATS në Berlin, Simpoziumet CEE Thoracic, 1 CEE Uniportal VATS Wet-Lab në Stamboll, Kursi i Parë Ndërkombëtar mbi teknikën e Lobektomisë jo të intubuar dhe të avancuar të VATS në Guangzhou, Kinë, ESTS VATS .Kursi fillestar dhe i ndërmjetëm i Lobektomisë në Hamburg.

Ai është bashkëautor i studimeve me Diego Gonzalez-Rivas mbi teknikat e avancuara uniportale të VATS të publikuara në EJCTS dhe JTD (2016).

Dr. Tomaž Štupnik mbaroi doktoraturën e tij në fushën e Statistikave Mjekësore (2017) dhe u punësua në pozitën e Asistent – Profesorit në fakultetin Mjekësor të Lubjanës. Që nga viti 2016 ai drejton Departamentin e Kirurgjisë Torakale të Qendrës Mjekësore Universitare Ljubljana.

Në bashkëpunim me Ethicon, Dr. Tomaž Štupnik zhvilloi ‘Simuluesin e Etikon Stupnik VATS’ i synuar posaçërisht për praktikimin e qëllimshëm të aftësive të VATS. Që nga viti 2017 më shumë se 200 imitues u prodhuan dhe u vendosën në Evropë, Amerikën e Veriut, Japoni, Kinë, Lindjen e Mesme, Australi dhe Zelandën e Re. Më shumë se 3000 mundësi trajnimi u krijuan në mbarë botën dhe praktika në këtë imitues aktualisht është duke u përfshirë në trajnimin standard kirurgjikal torakal.

Ai është gjithashtu një pilot dhe instruktor me përvojë i avionëve, ish -nënkampion kombëtar dhe mbajtës i disa rekordeve kombëtare të rrëshqitjes.

Registration

Forgotten Password?