Kolegji në Media

Këtu mund të shikoni intervista të dhëna nga udhëheqësia e Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës për një numër të mediave kosovare dhe të huaja.

Intervistë nga Kryetari i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Profesor Rifat Latifi, dhënë për ‘Zërin e Amerikës’ me rastin e Promovimit të Revistës Shkencore, “Kosova Journal of Surgery” të KCS.

Intervistë nga Kryetari i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Profesor Rifat Latifi, dhe Drejtori i Bordit, Dr. Gani Ҫeku, dhënë për ‘Bon Bon’, RTV 21, me rastin e Promovimit të Revistës Shkencore, “Kosova Journal of Surgery” të KCS.

Intervistë nga Kryetari i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Profesor Rifat Latifi dhe Sekretari i KCS, Dr. Eqrem Shala, dhënë për emisionin ‘Mirëmëngjesi Kosovë’, RTK, me rastin e mbajtjës së Kongresit të Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Drejtoresha Ekzekutive e KCS, Dr. Dafina Mahmutaj dhe Bashkëkryesusesi i Kongresit të Parë Klinik, Dr. Osman Zhuri, dhënë për emisionin ‘Mirëmëngjesi Kosovë’, televizioni RTK, me rastin e mbajtjës së Kongresit të Parë Klinik të KCS.

Intervistë nga Kryetari i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Profesor Rifat Latifi, dhënë për emisionin ‘Shneta’, televizioni T7, me rastin e mbajtjës së Kongresit të Parë Klinik të KCS.

Intervistë nga Kryetari i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Profesor Rifat Latifi, dhënë për emisionin ‘Bon Bon’, RTV 21, lidhur me themelimin e Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Bellal Joseph, Ligjërues i Ftuar Ndërkombëtar, i cili mori pjesë fizikisht në Kongresin e Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Dafina Mahmutaj, Drejtoreshë Ekzekutive e Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës gjatë mbajtjes së Kongresit të Parë Klinik të KCS.

Intervistë nga Dr. Mentor Gorani, gjatë Kongresit të Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Arben Beqiri, gjatë Kongresit të Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Kaveh Alizadeh dhe Dr. Agim Berisha, gjatë Kongresit të Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Kryetari i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Prof. Rifat Latifi, gjatë Kongresit të Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervista e Prof. Dr. Rifat Latifit për ‘Telegrafin


Me krijimin e Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, të parin në Ballkan, Latifi në një intervistë për Telegrafin tha se “me këtë mund të ndërrojmë faqen e Kirurgjisë së Kosovës, dhe të mjekësisë përgjithësisht, ngase Kirurgjia është “Mbretëresha e Mjekësisë”.

Intervistën e plotë mund ta gjeni në këtë link:

https://koscs.org/sq/kirurgu-shqiptaro-amerikan-rifat-latifi-shkencetari-qe-synon-nderrimin-e-faqes-se-kirurgjise-ne-kosove/

Intervista e Prof. Dr. Litwin për ‘Gazeta.mk


“Kirurgu amerikan: Kongresi Klinik nga e gjithë bota po sjell mësime moderne për kirurgjinë.”

Intervistën e plotë me profesorin “Harry M. Haidak” dhe Kryetarin e Departamentit të Kirurgjisë në Shkollën Mjekësore të Universitetit të Massachusetts, Demetrius E.M. Litwin, për Gazeta.mk mund ta gjeni këtu:

https://gazeta.mk/%e2%80%8bkirurgu-amerikan-kongresi-klinik-nga-e-gjithe-bota-po-sjell-mesime-moderne-per-kirurgjine/                              

Reportazh i RTV 21 për punimet e Kongresit të Parë Klinik të KCS-së


RTV 21 ka raportuar mbajtjen e Kongresit të Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës. Për më tepër, vizitoni linkun e mëposhtëm:

https://rtv21.tv/kolegji-i-kirurgeve-te-kosoves-mban-kongres/                              

Reportazh i Gazetës ‘Shneta’ për punimet e Kongresit të Parë Klinik të KCS-së


Punimet e Kongresit të Parë Klinik të KCS-së i ka përcjellur edhe Gazeta Shneta:

https://gazetashneta.net/nis-kongresi-i-pare-klinik-i-organizuar-nga-kolegji-i-kirurgeve-dhe-oda-e-mjekeve/

Reportazh i KosovaPress për punimet e Kongresit të Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës


Agjencia e lajmeve, KosovaPress, ka raportuar mbi zhvillimin e punimeve të Kongresit të Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, të mbajtur me 23-26 shtator, 2021.

https://kosovapress.com/hapet-kongresi-i-pare-klinik-pjesemarres-kirurge-vendore-e-nderkombetare/

Intervista e Dr. Osman Zhuri dhënë për ‘KosovaPress’ gjatë Kongresit të Parë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës


KosovaPress ka intervistuar bashkëkryesuesin e Kongresit të Parë Klinik, Dr. Osman Zhuri, i cili ka folur rreth qëllimit të Kongresit dhe rreth sfidave me të cilat ballafaqohen kirurgët në Kosovë.

https://kosovapress.com/zhuri-msh-te-investoje-me-shume-ne-sherbime-kirurgjike/

Intervistë nga Kryetari i Kolegjit, Prof. Dr. Rifat Latifi, gjatë Kongresit të Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Kryetari Pasues i Zgjedhur i Kolegjit, Dr. Osman Zhuri, gjatë Kongresit të Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Michael Sutherland, Ligjërues i Ftuar Ndërkombëtar, i cili mori pjesë fizikisht në Kongresin e Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Paddy Dewan, Ligjërues i Ftuar Ndërkombëtar, gjatë Kongresit të Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, i cili mori pjesë fizikisht në Kongres.

Intervistë nga Dr. Pierre Alain- Clavien, Ligjërues i Ftuar Ndërkombëtar, gjatë Kongresit të Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Përparim Limani, Ligjërues i Ftuar Ndërkombëtar, gjatë Kongresit të Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Defrim Koçinaj, Dr. Valon Beqiri, dhe Dr. Marsela Ceno gjatë Kongresit të Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Alberto Ferreres, Ligjërues i Ftuar Ndërkombëtar, gjatë Kongresit të Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Dr. Barbara Cvenkel, Dr. Tomaz Stupnik dhe Dr. Fadil Gradica, gjatë Kongresit të Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Intervistë nga Ligjërues të Ftuar Ndërkombëtar dhe Vendor në Kongresin e Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës.

Reportazhi i Kanal 10 për punimet e Kongresit të Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës


“​Kirurgë nga Kosova dhe diaspora bashkohen me ata ndërkombëtar në Kolegjin e Kirurgëve të Kosovës”

Reportazhin e plotë e gjeni këtu:

https://gazeta10.com/kirurge-nga-kosova-dhe-diaspora-bashkohen-me-ata-nderkombetar-ne-kolegjin-e-kirurgeve-te-kosoves/

Epoka e Re, reportazh per Kongresin e Dytë Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës


“​…e kryesuesi i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Prof. Dr. Rifat Latifi thotë se në këtë Kongres të dytë ka pjesëmarrje dinjitoze.”

Reportazhin e plotë e gjeni këtu:

https://www.epokaere.com/latifi-ne-kongresin-e-dyte-klinik-po-marrin-pjese-750-persona/

RTV 21, shkruan: Kongresi Klinik edhe me trajnime në lëmin e Oftalmologjisë


“​Dr. Mentor Gorani, kryesues i komitetit organizativ nga Kolegji i Kirurgëve të Kosovës, tha se worshop-i është mbajt në Klinikën e Syve në QKUK, ndërsa ligjëratat për të gjithë kirurgët oftalmolog janë zhvilluar në Qendrën Kombëtare të Telemjekësisë.”

Për më tepër, vizitoni linkun e mëposhtëm:

https://rtv21.tv/kongresi-klinik-edhe-me-trajnime-ne-lemin-e-oftalmologjise/

Bota Sot, intervistë me Paddy Dewan, Ligjërues i ftuar Ndërkombëtar në Kongresin e Dytë Klinik


“​Dewan: Përmes këtyre kongreseve zhvillojmë miqësi por edhe marrim njohuri”

Për më tepër, vizitoni linkun e mëposhtëm:

https://www.botasot.info/kosova/1871150/kirurgu-austriak-operon-17-femije-nga-kosova-ligjeron-edhe-kongresin-e-dyte-klinik/

Intervistë për RTK nga Drejtori Ekzekutiv i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Dr. Sadik Llullaku, për fillimin e Kursit: Edukimi Bazik i Specializantëve të Kirurgjisë.

Intervistë për T7 nga Drejtuesi i Këshillit Organizativ të Kongresit Klinik të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Dr. Mentor Gorani.

Intervistë për TëVë1 nga Kryetari Pasues i Zgjedhur i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Dr. Osman Zhuri dhe Dr. Shpejtim Shurdhiqi- Kardiokirurg, për Kolegjin dhe Organzimin e Javës së Punëtorive.

Intervistë për Klan Kosova, Emisioni “Ora Shtatë” nga Drejtori i Bordit të Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Dr. Gani Çeku, dhe Prof. Dr. Brikenë Dacaj- Elshani – Gjinekologe, rreth Javës së Punëtorive.

Intervistë për T7 nga Drejtori Ekzekutiv i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës, Dr. Sadik Llullaku, për mbarëvajtjen e Javës së Punëtorive.

Registration

Forgotten Password?