Carlos A. Pellegrini, MD, FACS, FRCS (I) (Hon)

Carlos A. Pellegrini, MD, FACS, FRCS (I) (Hon) u lind nga dy fizikantë dhe i kaloi vitet e fëmijërisë në Amenábar, në Santa Fe, Provincë në Argjentinë. Ai përfundoi fakultetin në Universitetin e Mjekësisë në Rosario, ku u diplomua në vitin 1971 dhe mbeti atje për trajnim kirurgjik deri në vitin 1975. Ai emigroi në SHBA në vitin 1975, pjesërisht për shkak të pakënaqësisë së klimës mbizotëruese politike në Argjentinë. Ai përfundoi specializimin e tij kirurgjik në Universitetin e Çikagos dhe filloi të punoj në Universitetin e Kalifornisë, San Francisko në vitin 1979, duke kaluar në Universitetin e Uashingtonit në vitin 1993 ku dhe e mori drejtimin e tij në Departamentin e Kirurgjisë. Dr. Pellegrini është ish -kryetar i Shoqatës Amerikane të Kirurgjisë dhe të Kolegjit Amerikan të Kirurgëve. Mes viteve 1993 dhe 2015 ai ishte profesor “Henry N. Harkins” dhe Kryetar i Kirurgjisë në Universitetin e Uashingtonit. Ai ka qenë kryetar i Shoqërisë së Panelit të Kirurgjisë, një regjent i Kolegjit Amerikan të Kirurgëve dhe Drejtor i Bordit Amerikan të Kirurgëve. Mes viteve 2015 dhe 2018 ai ishte Zyrtari Kryesor Mjekësor i UW Medicine dhe Zëvendëspresident për Çështjet Mjekësore në Universitetin e Uashingtonit. Fokusi klinik kirurgjik i Dr. Pellegrinit ka qenë në operacionin minimalisht invaziv të zorrës së përparme. Ai drejtoi Qendrën “Swallowing” dhe Qendrën për Kirurgji Videoendoskopike në Universitetin e Uashingtonit dhe si studiues, Dr. Pellegrini ka hulumtuar një shumëllojshmëri të gjerë të çrregullimeve dhe procedurave kirurgjikale. Ai ka qenë i përfshirë në hulumtimet e edukimit kirurgjik, si dhe ka qenë i përfshirë në Shkollën Mini-Mjekësore t ka hetuar një shumëllojshmëri të gjerë të çrregullimeve dhe procedurave kirurgjikale. Ai ka qenë I përfshirë në kërkimin e edukimit kirurgjik si dhe ka qenë i përfshirë në Shkollën Mini-Mjekësore të Universitetit të Uashingtonit, një seri leksionesh vjetore dhe seminarësh mbi temat mjekësore të hapura për publikun. Që nga Janari i vitit 2019 ai është bërë Trajner Ekzekutiv për Liderët e Kujdesit shëndetësor.

Këtu mund ta shikoni fjalimin e Dr. Pellegrini me rastin e pranimit të Anëtarësisë së Nderit.

Registration

Forgotten Password?