David B. Hoyt, M.D., FACS

Dr. David B. Hoyt, FACS iu dha një diplomë BA me nderime nga Kolegji Amherst, së bashku me një diplomë MD nga Universiteti Case Western Reserve. Nga viti 1976-1984, ai ishte specializant kirurgjik dhe studiues në UCSD dhe Institutin e Imunologjisë Scripps. Ai u bë pjesë e fakultetit në UCSD dhe u përfshi menjëherë në Shërbimin e tyre të Traumës, ku roli i tij si Drejtor zgjati nga viti 1989-2006. Në vitin 1995, ai u emërua Profesor i Kirurgjisë dhe u nderua me Çmimin “The Monroe E. Trout Professorship in Surgery” në UCSD. Në vitin 2006, Dr. Hoyt u emërua në pozicionet e Kryetarit të Departamentit të Kirurgjisë në Universitetin e Kalifornisë, Profesor i Kirurgjisë Irvine and The John E. Connolly. Në vitin 2008, Dr. Hoyt u emërua Zëvendës Dekan Ekzekutiv për Universitetin e Kalifornisë, Irvine, Shkolla e Mjekësisë. Në 2010, Dr. Hoyt u emërua Drejtor Ekzekutiv i Kolegjit Amerikan të Kirurgëve. Ai mbetet Profesor Emeritus i Kirurgjisë në Universitetin e Kalifornisë, Irvine.

Dr. Hoyt u dallua brenda Departamenteve të Kirurgjisë UCSD dhe UCI, pasi kishte mbajtur leksione të shumta të emëruara dhe ka marrë çmime të shumta të rëndësishme ndërsa shërbente në pozicione drejtuese.

Dr. Hoyt është anëtar i Shoqatës Amerikane të Kirurgjisë, Klubit të Biologjisë Kirurgjikale, Shoqatës Perëndimore të Kirurgjisë dhe Shoqërisë së Universitetit të Kirurgëve dhe organizatave të tjera kirurgjikale. Ai është President i mëparshëm i; Këshillit të Shoqërive të Specializimit Mjekësor, Shoqatës Amerikane për Kirurgjinë e Traumës, Shoqërisë së Kirurgëve të Përgjithshëm të San Diego, Shoqërisë “Shock”. Ai ishte gjithashtu Kryetar i Komitetit ACS për Traumën, dhe Drejtor Mjekësor i Traumës në ACS. Ai ka qenë profesor vizitues në institucione të shumta në shkallë kombëtare dhe ndërkombëtare dhe është anëtar i Bordit Redaktues në gjashtë revista. Dr. Hoyt në mënyrë të vazhdueshme ka marrë fonde të rëndësishme kërkimore publike dhe vazhdon ta bëjë këtë.

Këtu mund ta shikoni fjalimin e Dr. Pellegrini me rastin e pranimit të Anëtarësisë së Nderit.

Registration

Forgotten Password?