Dr. Abraham Fingerhut MD, FACS, FRCPS (g), FRCS hon (Ed)

Dr. Abraham Fingerhut MD, FACS, FRCPS (g), FRCS hon (Ed), është Kirurg dhe Akademik i dalluar me përvojë të gjerë në Kirurgjinë Gastrointestinale dhe procedurat Minimale invazive. Aktualisht mban poste dhe emërime të shumta prestigjioze në mbarë botën, duke kontribuar fuqishëm në fushën e Kirurgjisë.

Dr. Fingerhut shërben si Profesor Laureat i GuangCi në Njësinë e Kirurgjisë Gastrointestinale të Spitalit Ruijin, Shkolla e Mjekësisë e Universitetit të Shanghai Jiao Tong dhe është i angazhuar me Qendrën e Kirurgjisë Minimale Invazive të Shangait në Shanghai, PR Kinë. Pëpos të tjerash, ai vepron si Konsulent Akademik për Njësinë e Kirurgjisë Gastrointestinale në Spitalin Ruijin, nën drejtimin e Profesor MH Dr. Zheng . Ekspertiza e Dr. Fingerhut shtrihet më tej si Profesor i Asociuar DSc (hon) dhe Konsulent Nderi në Seksionin për Kërkime Kirurgjike në Departamentin e Kirurgjisë, Universiteti Mjekësor i Grazit, me vendndodhje në Graz, Austri.

Për më tepër, Dr. Fingerhut mban pozitën e Profesorit në Kolegjin e Mjekëve të Hôpitaux de Paris, duke treguar njohuritë e tij  brenda komunitetit Mjekësor. Ai gjithashtu shërben si Konsulent Nderi në Departamentin e Kirurgjisë Kolorektale në Shkollën Mjekësore të Universitetit të Kinës në Tai-Chung dhe Spitalin Hsinchu, të dyja të vendosura në Tajvan.

Me një ndikim të jashtëzakonshëm shkencor, Dr. Fingerhut ka një numër të konsiderueshëm citimesh, duke regjistruar 62,119 citate të artikujve të tij, me 27 dhjetor 2022. Indeksi-H i tij, një matës i ndikimit shkencor, shënon një 85 mbresëlënës (70 me Scopus), ndërsa indeksi-i10 i tij, që pasqyron numrin e botimeve me të paktën 10 citime, është 229 që nga 27 dhjetori i vitit 2022.

Udhëtimi edukativ i Dr. Fingerhut filloi në Universitetin e Parisit, ku ai fitoi doktoraturën në mjekësi (MD) në vitin 1975. Para kësaj, ai përfundoi Bachelorin e Arteve në Kimi Organike në Universitetin e Pensilvanisë në Filadelfia, SHBA, në Qershor 1961. Kontributet e tij të jashtëzakonshme në fushën e Mjekësisë janë njohur me nderime, duke përfshirë titujt Doctor Honoris Causa nga Universiteti i Grazit (Austri), Universiteti i Kinës (Taichung, Tajvan) dhe Universiteti i Mjekësisë dhe Farmacisë “Carol Davil” në Bukuresht, Rumani.

Si një autor i suksesshëm, Dr. Fingerhut është autor dhe koautor i një koleksioni mbreslënës prej 723 artikujsh, deklaratash konsensusi, rekomandimesh, udhëzimesh dhe kapitujsh librash në revista të vlerësuara nga kolegët (peer-review) dhe tekstet kryesore shkollore. Ai është një bashkë-redaktor nderi i Analeve të Kirurgjisë Laparoskopike dhe Endoskopike (Annals of Laparoscopic and Endoscopic Surgery), një Këshilltar Ndërkombëtar për Gazetën e Kolegjit Amerikan të Kirurgëve dhe anëtar i bordeve editoriale të disa revistave me ndikim në fushën e Kirurgjisë.

Ndikimi i Dr. Fingerhut e kapërcen botën akademike, pasi ai ka qenë aktivisht i përfshirë në Konferenca dhe leksione në mbarë botën. Me mbi 1,050 paraqitje si folës, kryetar ose organizator në takime kombëtare dhe ndërkombëtare, ai vazhdimisht kontribuon në shpërndarjen e njohurive në komunitetin Kirurgjik.

I njohur për përsosmërinë e tij në mësimdhënie, Dr. Fingerhut ka marrë përsipër përgjegjësi të rëndësishme në fushën e Edukimit për Kirurgji. Ai është i angazhuar në trajnimin e Kirurgjisë Laparoskopike në bashkëpunim me Shoqatën Evropiane për Kirurgjinë Endoskopike (EAES) dhe mëson kurse për Kirurgjinë Përfundimtare në Traumë dhe Kirurgjinë Emergjente në bashkëpunim me Shoqatën Evropiane për Traumën dhe Kirurgjinë Emergjente (ESTES). Ekspertiza e Dr. Fingerhut shtrihet edhe në shkrimet mjekësore, në frëngjisht dhe anglisht.

Përfshirja aktive e Dr. Fingerhut në shoqata të shumta shkencore është një dëshmi e përkushtimit dhe kontributit të tij në fushën e Kirurgjisë. Ai ka mbajtur pozicione të spikatura në organizata të ndryshme, duke përfshirë rolin e Kryetarit të Kaluar në EAES, ESTES dhe Shoqatën Ndërkombëtare për Kirurgjinë e Traumës dhe Kujdesin Intenziv (IASITC). Dr. Fingerhut ka shërbyer gjithashtu si Kryetar i Kirurgjisë Digjestive Evropiane dhe ka qenë anëtar i disa këshillave dhe Komiteteve brenda Shoqatave të Kirurgjisë në mbarë botën.

Në mirënjohje për kontributin e tij të rëndësishëm, Dr. Fingerhut i është dhënë titulii Anëtar Nderi në shoqëritë prestigjioze të arsimit në mbarë botën.

Karriera dhe ekspertiza e jashtëzakonshme e Dr. Abraham Fingerhut në kirurgjinë Gastrointestinale dhe procedurat Minimale Invazive e kanë vendosur atë si një figurë të respektuar në komunitetin global të Kirurgjisë. Pozicionet e tij të shumta, përkatësitë akademike, botimet e profilizuara dhe përfshirja në konferenca dhe shoqata nxjerrin në pah angazhimin e tij për avancimin e njohurive kirurgjikale dhe përmirësimin e kujdesit ndaj pacientit.

Registration

Forgotten Password?