Dr. Selman Uranues, MD, Dr.(hon), FACS(hon), FEBS(hon)

Dr. Selman Uranues ka fituar një reputacion ndërkombëtar bazuar në ekspertizën e tij në kirurgjinë minimale invazive, si dhe traumatologjinë viscerale dhe kirurgjinë e kujdesit akut. Interesi i tij i hershëm në kërkimet kirurgjikale përkoi me agimin e epokës së laparoskopisë dhe kirurgjisë minimale invazive dhe ai ishte një nga avokuesit e saj të hershëm, duke vazhduar nga studimet eksperimentale në aplikime klinike gjithnjë e më të kërkuara, me instrumente gjithnjë e më të vogla dhe teknika gjithnjë e më të sofistikuara, duke përfshirë realitetin virtual dhe robotik. Përvoja ndërkombëtare, përfshirë vizitat e profesorëve gati në të gjitha kontinentet dhe aktiviteti intensiv në shoqëritë udhëheqëse kombëtare dhe ndërkombëtare profesionale i kanë siguruar Dr. Uranues një rrjet të jashtëzakonshëm në komunitetin kirurgjik.

Në vitin 2007, ai koordinoi bashkimin e Shoqatës Evropiane të Traumës (ETS) dhe Shoqatës Evropiane për Trauma dhe Kirurgji Urgjente (EATES) për të formuar Shoqërinë Evropiane të Traumës dhe Kirurgjisë Emergjente (ESTES), në të cilën ishte presidenti i parë. Në Shoqatën Evropiane për Kirurgjinë Endoskopike ai shërbeu si Kryetar i Komitetit të Edukimit dhe Trajnimit, si dhe Komitetit të Programit Shkencor dhe kryesoi Kongresin e Shoqatës në Vjenë në vitin 2013.

Ai është gjithashtu anëtar i Bordit të Drejtorëve të Koalicionit Botëror për Kujdesin ndaj Traumës. Dr.Uranues është anëtar nderi i Shoqërisë Serbe të Kirurgjisë, 2002, i Shoqërisë Evropiane të Traumës dhe Kirurgjisë Emergjente (ESTES), 2017, dhe i Shoqërisë Turke për Traumën dhe Kirurgjinë e Urgjencës, 2019. Ai mori Çmimin e Arritjeve Jetësore të Asociacionit Ndërkombëtar për Kirurgjinë e Traumës dhe Kujdesit Intensiv (IATSIC), 2013. Ai është bashkëpunëtor nderi i Bordit Evropian të Kirurgjisë (FEBS). Dr.Uranues është anëtar nderi i Kolegjit Amerikan të Kirurgëve dhe të Shoqatës Amerikane të Kirurgjisë.

Registration

Forgotten Password?