Huban Atilla, MD, FEBO

Huban ATİLLA, MD, FEBO, ka studiuar Mjekësi në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit Hacettepe, dhe pastaj ka vazhduar me specializimin në Departamentin e Oftamologjisë, Ankara, Turqi. Nga viti 2002 deri në vitin 2008 ka qenë Profesoreshë e Asociuar, ndërsa nga viti 2008 është Profesoreshë në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Ankarasë, Departamenti i Oftalmologjisë. Në vitin 2021 ajo mori rolin e Shefës së Departamentit të Oftalmologjisë në po të njëjtin universitet.

Për më tepër, ajo mban pozitën e Drejtoreshës së Seksioneve të Oftalmologjisë Pediatrike & Strabizmit dhe Neuro-Oftalmologjisë në Universitetin e Ankarasë, Fakultetin e Mjekësisë, dhe mban titullin Sekretare e Përgjithshme dhe Presidente e zgjedhur në Shoqërinë Okulistike Turke që nga viti 2021.

Ka qenë pjesë e Shkollës së Mjekësisë të Universitetit të Uashingtonit për Oftalmologjinë Pediatrike & Strabizmin (St. Louis, MO, USA) nga viti 1992 deri në 1993 për kërkime dhe trajnime të jashtme.

Ajo është e përfshirë në mënyrë aktive në organizata dhe shoqëri të ndryshme profesionale. Dr. Atilla është Anëtare e Bordit Ekzekutiv të Bordit Evropian të Oftalmologjisë, Sekretare e Programit të Neuro-oftalmologjisë, Okulistikës Pediatrike, Seksioni për Strabizëm i EVER. Gjithashtu, mban pozitën e Sekretares së Përgjithshme, dhe është Kryetare e zgjedhur në Shoqërinë Okulistike Turke dhe Kryetare e kaluar e Seksionit për Strabizëm të Shoqatës Turke të Oftalmologjisë.

Dr. Atilla është anëtare e grupeve të subspecialitetit të Shoqatës Turke të Oftalmologjisë dhe Neuro-oftalmologjisë. Ajo gjithashtu është Anëtare e  Akademisë Amerikane të Oftalmologjisë, Anëtare e Shoqatës Amerikane të Oftalmologjisë Pediatrike dhe Strabizmit, Anëtare e Shoqatës Evropiane të Strabizmit, Anëtare e Shoqatës Evropiane të Neuro-Oftalmologjisë dhe Anëtare e Shoqatës së Oftalmologjisë Pediatrike. Është nderuar me Çmimin e Arritjes së Akademisë Amerikane të Oftalmologjisë. 

Me mbi 80 artikuj, dhe rreth 10 kapituj librash të publikuar, fusha kërkimore e Dr. Atillas është strabizmi, shikimi i dobët, albinizmi, imazheria oftalmike.

Registration

Forgotten Password?