Mentor Ahmeti, MD, FACS

Mentor Ahmeti, MD, FACS, Nënkryetar i Kolegjit të Kirurgëve të Kosovës për SHBA, është kirurg i Traumës, Kujdesit Akut dhe Kritik në Qendrën Mjekësore Sanford në Fargo, Dakotën e Veriut. Ai është Shef i Shërbimit të Traumës në Sanford Level One Trauma Center, ku është edhe mjeku kryesor në Përgatitjen për Incidente me Numër të Madh të të Lënduarve, në Departamentin e Simulimit të Emergjencave dhe drejton Ekipin e Kërkimeve Kirurgjikale. Dr. Ahmeti është Drejtor i Kursit Advanced Trauma Life Support të Traumës  dhe instruktor i Kursit për Zhvillimin e Ekipit të Traumës në Spitalet Rurale. Ai është anëtar aktiv i komiteteve të shumta spitalore dhe universitare. Dr. Ahmeti është Asistent-Profesor i Kirurgjisë në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Dakotës së Veriut, ku mban pozicionin e Drejtorit të Studimeve Shkencore dhe Çështjeve Akademike, si dhe Drejtorit të Asociuar të Programit të Specializimit të Kirurgjisë. Ai është autor i shumë artikujve të rishikuar nga kolegët, kapitujve të librave dhe aktualisht udhëheq dhe merr pjesë në provat/eksperimentet e financuara nga grantet origjinale dhe eksperimentet e industrisë. Gjithashtu ai është anëtar i organizatave profesionale rajonale dhe kombëtare. Dr. Ahmeti është Përfaqësuesi aktual i Anëtarëve të Rinj në Kapitullin e Dakotës së Veriut të Kolegjit Amerikan të Kirurgëve.

Dr. Ahmeti është lindur në Kosovë. Ai filloi shkollën mjekësore në Universitetin e Prishtinës – Fakulteti i Mjekësisë dhe e përfundoi atë në Universitetin e Tiranës – Fakulteti i Mjekësisë, në Shqipëri. Pas një praktike kirurgjikale në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, ai u transferua në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për të vazhduar trajnimin e mëtejshëm kirurgjik. Ai përfundoi Praktikën dhe Specializimin në Kirurgjinë e Përgjithshme në Qendrën e Shkencave Shëndetësore të Universitetit Tech Texas në El Paso, Teksas, ndjekur nga Fellowship-i në Kujdesin Kritik Kirurgjik në Qendrën e Shkencave Shëndetësore të Universitetit të Teksasit në San Antonio, Teksas. Ai është i certifikuar nga bordi në Kirurgjinë e Përgjithshme dhe Kujdesin Kritik Kirurgjik. Gjatë shkollës mjekësore dhe praktikës ai ishte i përfshirë në revistën shkencore ‘Kosova Journal of Surgery’ dhe Shoqatën e Kirurgëve të Kosovës – paraardhëse e KKK-së.

Registration

Forgotten Password?