Paddy Dewan, Ph.D., MD, MS, MMedSc, FRCS, FRACS

I lindur në Cobram, Viktoria, Paddy Dewan, Ph.D., MD, MS, MMedSc, FRCS, FRACS jetoi në Wangaratta, në verilindje të Viktorias, derisa ai u vendos për studime në Universitetin e Melburn-it.

Dux( Student i dalluar) i shkollës së tij, ai ka përfunduar MB BS, BMedSc, MS, MMedSc, MD, PhD, FRACS dhe është anëtar i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve, Institutit Australian të Drejtorëve të Kompanive dhe Kolegjit të Administratorëve të Mjekësisë. 

Trajnimi i tij në Mjekësi, Kirurgji dhe Urologji Pediatrike e ka punësuar në Melburn, Dunedin, Dublin, Londër dhe SHBA. Pas kthimit në Australi, ai fillimisht mori një pozicion në Adelaide, si klinicist dhe studiues në Urologjinë Pediatrike. Ai ka riemërtuar obstruksionin kongjenital të uretrës, ka zhvilluar qasje të reja për menaxhimin e anomalive anorektale, veçanërisht megarektumin, dhe ka shkruar një numër punimesh historike mbi përdorimin e plastikës në mjekësi dhe zgjerimin e fshikëzës pa mukozën e zorrëve. 

Në vendet në zhvillim, ai ka ndihmuar me kujdesin kirurgjik të mijëra fëmijëve, veçanërisht atyre me anomali anorektale dhe ekstrofi të fshikëzës, mësime që kanë lehtësuar përmirësimin e kujdesit në vende të tjera. Profesor Dewan ka botuar mbi 200 punime në libra dhe revista shkencore e të llojeve të tjera.Dr. Dewan ka një interes të veçantë në reflektimin e vlefshëm mbi kujdesin klinik, dhe jo thjesht kalimin nëpër të për shkak të një procesi auditimi.

Registration

Forgotten Password?