Philip Fillor Çaushaj, MD, PhD, FACS, FACG, FASCRS

Philip Fillor Çaushaj, MD, PhD, FACS, FACG, FASCRS është kirurg i njohur ndërkombëtarisht i cili është pionier në kirurgjinë laparoskopike të zorrës së trashë dhe rektumit. Dr. Çaushaj lindi në New York City dhe ndoqi shkollën prestigjioze Stuyvesant duke u diplomuar në vitin 1971. Më pas ai mori Bachelorin e Arteve në Universitetin e Nju Jorkut me një diplomë të dyfishtë në Biologji dhe Filozofi në vitin 1975. Ai mori Çmimin prestigjioz “NYU Sherborne Vernon Dameral” dhe shërbeu si President i Grupit të Biologjisë të NYU. Ai përfundoi edukimin e tij mjekësor në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit Johns Hopkins, në Baltimore, Maryland, në vitin 1979. Pas kthimit në qytetin e tij të dashur në Nju Jork, ai përfundoi Specializimin e Kirurgjisë së Përgjithshme në Columbia University- The Presbyterian Hospital, nën drejtimin e Keith Reemtsma , të cilin e përfundoi në vitin 1984 dhe shërbeu si Shef Akademik i Specializimeve në periudhën prej vitit 1983 deri në vitin 1984. Më pas, ai përfundoi Fellowship-in e tij për Kirurgjinë e Kolonit dhe Rektumit në Qendrën Mjekësore të Klinikës Lahey në vitin 1985 duke studiuar nën Malcolm Veidenheimer dhe John Coller. Ai është i certifikuar nga Bordi Amerikan i Kirurgjisë, Bordi Amerikan i Kirurgjisë së Kolonit dhe Rektumit, dhe ka mbajtur certifikime nga Bordi Amerikan i Kirurgjisë me kualifikime të veçanta në Kujdesin Kritik Kirurgjik, si dhe certifikim nga Bordi Amerikan i Ekzaminuesve të Mjekësisë Ligjore. Ai është një ekzaminues i lartë për Bordin Amerikan të Kirurgjisë së Kolonit dhe Rektumit.

Ai vazhdoi karrierën e tij në Kirurgjinë Akademike brenda sistemit spitalor të Universitetit UMass – fillimisht duke përparuar me shpejtësi në Profesor të Asociuar të Kirurgjisë dhe Zëvendës Kryetar të Departamentit të Kirurgjisë. Ai shërbeu si Kirurg Kryesor i Spitalit Memorial në UMass. Gjatë dekadës së tij brenda sistemit UMass, ai mori çmime të shumta për Mësuesin e Vitit si nga stafi kirurgjik i UMass, ashtu edhe nga studentët e diplomuar të mjekësisë. Më pas ai vazhdoi në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Yale si Profesor i Kirurgjisë dhe Zëvendës Kryetar i Departamentit të Kirurgjisë, si dhe Kirurg Kryesor i Spitalit Yale/Bridgeport. Ndërsa ishte në Yale, ai ishte Kryetar i Njësisë Strategjike të Biznesit për Spitalin Bridgeport në Yale New Have Health. Gjatë qëndrimit të tij në Yale, ai mori çmimin prestigjioz “Storer” për mësues të shquar në vitin 1998. Ai gjithashtu mori çmime shtesë për Mësuesin e Vitit nga stafi i Yale. Më pas, ai u zhvendos në Pittsburgh ku shërbeu si Kirurg Kryesor i Sistemit Shëndetësor West Penn Allegheny, Profesor dhe Zëvendës Kryetar i Kirurgjisë në Universitetin Temple dhe Profesor Klinik i Asocuar i Kirurgjisë në Universitetin e Pittsburgh. Gjatë dekadës së tij në Pittsburgh, ai mori çmime të shumta për “Mësuesin e Vitit” dhe u njoh nga Këshilli Amerikan i Arsimit pasuniversitar si një Finalist i “Parker Palmer” për “Mësues të Shquar”. Ai ka vazhduar karrierën e tij në Qendrën Mjekësore Geisinger, Kern Medical Center dhe për 11 vitet e fundit ka qenë Zëvendës Kryetar i Kirurgjisë dhe Kirurg i Lartë në Spitalin Hartford dhe Profesor i Kirurgjisë në Universitetin e Connecticut.

Ai ka botuar dy tekste shkollore – Kirurgjia Kolorektale Laparoskopike (me Jacobs dhe Plasencia) dhe Teksti mësimor i Kirurgjisë Kolorektale (me Larach dhe Salomon). Ai ka mbi 120 publikime të vlerësuara nga kolegët dhe mbi 450 prezantime në podium. Dr. Çaushaj ka shërbyer në shumë komitete kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe në disa borde redaktuese. Ai është anëtar i shumë shoqërive duke përfshirë Kolegjin Amerikan të Kirurgëve, Kolegjin Amerikan të Gastroenterologjisë, Shoqatën Amerikane të Gastroenterologjisë, Shoqatën për Onkologjinë Kirurgjike, Shoqatën Amerikane të Kirurgëve të Kolonit dhe Rektumit dhe Shoqërinë Ndërkombëtare të Kirurgëve Universitar të Kolonit dhe Rektumit (ISUCRS).

Ai ka shërbyer në komitete të shumta, edhe në rolin e Presidentit në Shoqatën Kirurgjike të Pitsburgut, Shoqërinë e Kirurgëve të Kolonit dhe Rektumit të Pitsburgut dhe Shoqërisë së Kirurgëve të Kolonit dhe Rektales në New England. Gjatë lidhjes së tij 30-vjeçare brenda Shoqërisë Ndërkombëtare të Kirurgëve Universitar të Kolonit dhe Rektumit, ai ka shërbyer si Sekretar i Përgjithshëm, Drejtor i Përgjithshëm, Kryeredaktor i World Journal of Coloproctology, dhe si President në periudhën 2016-2018. Ai ishte kryeredaktor Emeritus i World Journal of Coloproctology dhe Kryetar i Këshillit të Presidentëve të kaluar. Ai ka marrë nderime të shumta globalisht- dhe ka fellowship-e të shumta në shoqëritë kirurgjikale nga Argjentina, Bullgaria, Danimarka, Lituania, Japonia, Paraguaj, Arabia Saudite dhe Koreja e Jugut.

Për përpjekjet e tij humanitare në emër të edukimit kirurgjik në mbarë botën, ai u nderua me çmimin “Legjioni i Nderit” nga Republika e Shqipërisë në vitin 2016, Çmimin Danez të “Nderit për Kirurgjinë” dhe një doktoraturë honoris causa nga Universiteti Mjekësor i Plovdivit të Bullgarisë në vitin 2006. Midis nderime të tjera të shumta, në vitin 2005 ai u përfshi në Shoqatën prestigjioze të Themeluesve të Kirurgjisë Laparoskopike të Shteteve të Bashkuara. Ai është bërë anëtar nderi i shumë shoqërive ndërkombëtare. Shoqata Ndërkombëtare e Kirurgëve Universitar të Kolonit dhe Rektumit ka vendosur Çmimin e “Master Educator-it” për Philip Fillor Çaushaj, MD, Ph.D., që do të jepet çdo vit. Marrësi i parë i këtij çmimi është Dr. Richard Fortunato, i trajnuar nga Dr. Çaushaj, dhe çmimi do do t’i ndahet në Stamboll në vitin 2022.

Registration

Forgotten Password?