Prof. Asoc. Qëndresa Daka, FEBO

Prof. Asoc. Qëndresa Daka, FEBO, është një mësimdhënëse në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Prishtinës dhe oftalmologe në Klinikën e Syve të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës. Ajo është një trajnere e certifikuar për mësimdhënie në arsimin e lartë nga World Learning, një specialiste e certifikuar në fushën e sëmundjes së glaukomës nga Shoqata Europiane e Glaukomës dhe ka përfunduar me sukses provimin Europian për Oftalmologji, duke u nderuar me titullin Fellow of European Board of Ophthalmology.

Në rolin e saj si oftalmologe dhe hulumtuese, Prof. Daka ka punuar në institucione të rëndësishme të mjekësisë në nivel ndërkombëtar, duke përfshirë Universitetin Ludwig Maximilian në München, Gjermani; Universitetin “La Sapienza” në Romë, Itali; Universitetin e Lubjanës në Lubjanë, Slloveni; dhe Queen’s University Belfast në Belfast, Mbretëria e Bashkuar.

Ajo është e angazhuar aktivisht në një sërë projektesh profesionale dhe hulumtuese, si dhe punon me vullnet në organizata të ndryshme, përfshirë grupin Cochrane Eyes & Vision, shoqatën EGS, shoqatën ESCRS, projektin “Programming” të COST, Mentoring our Future dhe programin e UNICEF.

Gjithashtu, ajo është autore e shumë artikujve shkencorë dhe librave në fushën e sëmundjes së glaukomës dhe ka prezantuar punimet e saj në konferenca ndërkombëtare.

Pika e veçantë e Prof. Daka është ekspertiza e saj në rishikimet sistematike dhe zhvillimin e protokolleve, përkushtimi i saj për adresimin e barazisë dhe diversitetit, si dhe mentorimi i të rinjve në fushën e mjekësisë. Për kontributin e shquar në vitin 2022, ajo është nderuar me disa çmime të rëndësishme, përfshirë “Next Generation Partners” nga EGS, “Systematic Review Award” nga ESCRS dhe “Mësimëdhënia e Bazuar në Hulumtim” nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë.

Registration

Forgotten Password?