Rao R. Ivatury, MD, MS, FACS

Rao R. Ivatury, MD, MS, FACS, është Profesor Emeritus në Departamentin e Kirurgjisë në Virginia Commonwealth University (VCU) në Richmond. Dashuria e tij për Traumën dhe Kujdesin Kritik buron nga dy dekada në Bronx -in e Jugut (“Fort Apache: The Bronx”) gjatë një prej kohëve më të dhunshme. Kjo përvojë ishte themeli për shumë nga konceptet që ai shpalli te pacientët e lënduar masivisht p.sh. Kirurgjia “Kontrolli i dëmtimit”, menaxhimi i barkut të hapur, hipertensioni intra-abdominal dhe sindroma e ndarjes së barkut, pikat përfundimtare të indit të ringjalljes dhe laparoskopisë për traumat depërtuese.
Ai bashkë-redaktoi tekste të shumta mbi traumën: libri i vetëm shkollor mbi traumën depërtuese, “Sindromi i Ndarjes së barkut”, “barku i hapur”, “Radiologjia ndërhyrëse në traumë”, “Teknikat operative për dëmtimet e rënda të mëlçisë” dhe “Trauma Geriatrike” ndër të tjerë. Ai ka 330 botime, 100 abstrakte dhe 40 kapituj në meritë të tij. Ai ka dhënë më shumë se 500 prezantime si i ftuar në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar. Ai është në bordin redaktues të shumë revistave kryesore mjekësore në specialitetin e tij. Ndër çmimet dhe nderimet e tij të shumta, ishin “Çmimi Arnold M. Salzberg në Kirurgji për integritet superior, udhëheqje, aftësi mësimore dhe klinike nga Kryespecializantët e Kirurgjisë në VCU” (dy herë); Çmimi “mësues i shquar” nga studentët e mjekësisë (shumë herë) dhe “çmimi Fred Parker për arsimin dhe udhëheqjen para spitalore”. Ai u regjistrua në Alpha Omega Alpha Honor Society në 2001. Studentët dhe banorët e tij i dhanë me dashuri pseudonimin e “Jedi master Yoda” për aftësitë e tij në kujdesin dhe mësimin e pacientëve.
Anëtar i të gjitha shoqërive kryesore të traumave, ai u zgjodh Nënkryetar i Shoqatës Amerikane të Kirurgjisë për Traumën dhe President i Shoqërisë Panamerikane të Traumave (PTS) dhe Shoqërisë Botërore të Sindromës së Ndarjes së Barkut. Ai është Drejtori Ekzekutiv i radhës i PTS. VCU dhe PTS emërtuan çmimet vjetore të përsosmërisë në emrin e tij për ‘integritet superior, mësimdhënie dhe mentorim’. Simpoziumi vjetor i Traumës i VCU mban emrin e tij.
Në tetor të vitit 2019, ai u regjistrua në Akademinë prestigjioze të Edukatorëve Kirurgë Master të Kolegjit Amerikan të Kirurgëve.
Që nga pensionimi i tij në vitin 2013, ai ka qenë i zënë me mentorimin e kirurgëve të rinj dhe ndjekjen e pasionit të tij për historinë kirurgjikale.

Registration

Forgotten Password?