Roberto Bergamaschi, MD, Ph.D, FRCS, FASCRS, FACS

Roberto Bergamaschi, MD, PhD, FRCS, FASCRS, FACS është Profesor dhe Zëvendës Kryetar i Kirurgjisë në Kolegjin Mjekësor të Nju Jorkut, Valhalla, Nju Jork, dhe Shef i Kirurgjisë Rektale dhe të Kolonit në Qendrën Mjekësore Westchester dhe Spitalin Rajonal MidHudson. Ai është i specializuar në kirurgji për kancerin kolorektal, sëmundjet inflamatore dhe beninje të zorrës së trashë dhe rektumit.

Dr. Bergamaschi mori diplomën MD në Milano, Itali dhe përfundoi specializimin kirurgjik në Universitetin e Strasburgut, Francë dhe në Spitalin Middlesex, në Londër, MB, ku mori FRCS (Angl.). Dr. Bergamaschi përfundoi trajnimin e tij në kirurgjinë kolorektale në Universitetin Norvegjez të Shkencës dhe Teknologjisë (NTNU) në Trondheim, Norvegji dhe mori diplomën PhD për kancerin kolorektal në Universitetin e Bergenit, Norvegji. Disertacioni i doktoraturës së tij u përfshi në dosjen referuese të përdorur nga Instituti i Kërkimeve Kirurgjike të Ushtrisë Amerikane, Houston, TX nga komandanti kolonel Basil A. Pruitt, MD. Dr. Bergamaschi ishte drejtor i Qendrës së Kirurgjisë Minimale Invazive (MIS) dhe drejtor programi i bursës MIS në Spitalin e Përgjithshëm Allegheny në Pittsburgh, si dhe profesor i kirurgjisë në Universitetin Hahnemann në Filadelfia, PA. Dr. Bergamaschi u njoh si Kryetar “Indru Khubchandani” në Kirurgjinë Rektale dhe të Kolonit në Universitetin e Penn State. Dr. Bergamaschi ishte profesor dhe shef i Divizionit të Kirurgjisë Kolorektale në Universitetin Shtetëror të Nju Jorkut, Stony Brook, NY. Dr. Bergamaschi u emërua anëtar i Shoqatës Amerikane të Kirurgjisë (ASA).

Dr. Bergamaschi ka shërbyer si redaktor i asociuar i revistës zyrtare të Shoqatës Amerikane të Kirurgëve të Kolonit dhe Rektumit (ASCRS), ‘Sëmundjeve të Kolonit dhe Rektumit’, redaktor i lartë i revistës zyrtare të Shoqatës së Koloproktologjisë së Britanisë së Madhe dhe Irlandës (ACPGBI), ‘Sëmundjeve Kolorektale’ dhe kryetar i Komitetit të Edukimit dhe Trajnimit të Shoqatës Evropiane të Kirurgjisë Endoskopike (EAES). Ai është bashkë-autor i 300 artikujve në PubMed dhe ka bashkë-redaktuar edicionin e 6-të të librit të Corman-it, me titull “Koloni dhe Kirurgjia Rektale” (Corman’s Colon and Rectal Surgery). Dr. Bergamaschi është aktualisht presidenti i kaluar i Shoqatës së Kirurgëve të Kolonit dhe Rektumit të Nju Jorkut.

Registration

Forgotten Password?