Ronald C. Merrell, MD, FACS, FATA

Ronald C. Merrell, MD, FACS, FATA është profesor Emeritus i kirurgjisë në Universitetin Commonwealth të Virxhinias. Ai mori doktoraturën e tij nga Universiteti i Alabamas ku dhe shërbeu si specilizant kirurgjie, si dhe pranoi fellowship në kiminë biologjike në Universitetin e Uashingtonit në St Louis. Ai ka pasur një karrierë të gjatë në kirurgji, veçanërisht në kirurgjinë endokrine, duke përfshirë rolin e profesorit në Stanford, Universitetin e Teksasit në Houston dhe MD Anderson ku krijoi Seksionin e Tumorit Endokrin. Ai ishte kryetar në Universitetin Commonwealth të Yale dhe Virginia. Hulumtimi i tij kirurgjik theksoi “Ishujt e Langerhand” dhe simulimin kirurgjik. Ai ka pasur një karrierë të gjatë si hulumtues i NASA -s dhe DoD në telemjekësi dhe është autor i mbi 300 botimeve. Ai ka trajnuar shumë specializantë dhe kolegë dhe qindra studentë të mjekësisë që marrin çdo çmim mësimor në universitetet e ndryshme që ai u ka shërbyer. Ai ka ligjëruar në mbi 50 vende si profesor vizitues dhe mban dy diploma nderi si dhe anëtarësi nderi në shoqëri të ndryshme kirurgjikale në Azi, Evropë dhe Amerikën e Jugut. Hulumtimi i tij në telemjekësi theksoi sensorët, transmetimin, efektorët dhe simulimin e procesit. Puna e tij ndërkombëtare e telemjekësisë përfshinte programe në Rusi, Pakistan, Ekuador dhe në shumë vende të tjera. Ai mban çmime nga NASA për punën e tij në mjekësinë hapësinore dhe shërbimin në Komisionin Stafford për Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës. Dr Merrellit iu dha “Çmimi i Arritjes së Jetës” nga Shoqëria Ndërkombëtare e Telemjekësisë dhe Shëndetit Elektronik në vitin 2013. Dr Merrell mori “Çmimin Presidencial të Lidershipit” nga ATA në vitin 2014. Ai është Kryeredaktor i Telemjekësisë dhe Shëndetit Elektronik, një revistë zyrtare e Shoqatës Amerikane të Telemjekësisë dhe Shoqërisë Ndërkombëtare për Telemjekësinë dhe e-Shëndetin.

Registration

Forgotten Password?