Thomas Diflo, MD

Dr. Thomas Diflo është i diplomuar “cum laude” në Kolegjin e Harvardit dhe në Shkollën e Mjekësisë në Universitetin e Bostonit. Ai kreu trajnimin e tij të Kirurgjisë së Përgjithshme në Universitetin e Bostonit dhe Fellowship-et e tij laboratorike dhe klinike të Transplantit në Shkollën Mjekësore të Harvardit, në Spitalin Deaconess të New England. Ai është i certifikuar si në Kirurgjinë e Përgjithshme ashtu edhe në Kujdesin Kritik Kirurgjik.

Dr. Diflo shkoi në NYU në vitin 1992 në përfundim të trajnimit të tij dhe atje ishte Profesor i Asociuar i Kirurgjisë në seksionin e transplantit të organeve. Në vitin 2012, ai u transferua në Qendrën Mjekësore Westchester, ku është Shef i seksionit të transplantit të organeve intra-abdominale dhe Profesor i Kirurgjisë në Kolegjin Mjekësor të Nju Jorkut. Ai ka kryer mbi 1000 transplante veshkash dhe mëlçie, dhe interesat e tij shkencore përfshijnë mekanizmat e refuzimit kronik dhe farmakokinetikën dhe mekanizmat e veprimit të medikamenteve të ndryshme imunosupresuese.Ai është aktualisht PI për dy studime të financuara të ADN-së pa qeliza në transplantimin e veshkave. Ai ka qenë recensues në seksionin e studimit mbi Sigurinë e Kujdesit Shëndetësor dhe Kërkimin për Përmirësimin e Cilësisë (HSQR) të Agjencisë për Kërkimin dhe Cilësinë e Kujdesit Shëndetësor (AHRQ) për më shumë se një dekadë.

Që nga viti 2001 ai është bërë një ekspert i njohur gjerësisht në tregtimin ndërkombëtar të organeve të transplantuara, me një interes të veçantë në transplantimin e organeve të të burgosurve të ekzekutuar në Kinë. Ai ka mbajtur leksione të shumta dhe ka shërbyer në disa panele në lidhje me këtë temë, duke përfshirë dëshmitë para Dhomës së Përfaqësuesve të Shteteve të Bashkuara. Ai ka qenë gjithashtu i ftuar në disa programe mediatike, duke përfshirë “The People’s Farmacy” në Radion Publike Kombëtare dhe “Anderson Cooper 360” në CNN.

Registration

Forgotten Password?