Emir Haxhija, MD, PhD, FEBPS

Emir Q. Haxhija, MD, PhD, FEBPS, ka mbaruar Shkollën Mjekësore të Universitetit Karl-Franzens në Graz dhe ka përfunduar trajnimin e tij në Kirurgjinë Pediatrike nën Prof. M. Höllwarth në Universitetin Mjekësor Graz, Austri. Në vitin 2001, ai ka qenë një Anëtar Vizitor Klinik nën Prof. S. Adzick në Spitalin e Fëmijëve të Filadelfias, SHBA. Dr. Haxhija përfundoi trajnimin e tij pasuniversitar në Kirurgji me Prof. D. Teitelbaum në vitin 2005 në Spitalin e Fëmijëve C.S. Mott në Ann Arbor, SHBA. Që nga viti 2008 ai është Anëtar i Bordit Evropian të Kirurgjisë Pediatrike. Ndërsa që nga viti 2009 mban  pozicionin akademik të Profesorit të Asociuar të Kirurgjisë Pediatrike dhe Adoleshencës në Universitetin Mjekësor Graz, Austri. Prof. Haxhija është i çertifikuar për Kirurgji Pediatrike dhe Adoleshente (që nga viti 2005), dhe Mjekësi të Kujdesit Intensiv Pediatrik (që nga viti 2008). Ai ka marrë shumë çmime kërkimore duke përfshirë çmimin Novartis dhe çmimin ESPGHAN. Ka qenë një Profesor Vizitor dhe Kirurg i Ftuar në shumë vende, ka mbajtur leksione të shumta “keynote”  dhe ka shërbyer si instruktor dhe kirurg ekspert në kurse specifike në fushat e kirurgjisë së të porsalindurve, kirurgjisë minimale invazive, traumës pediatrike, plastikës pediatrike dhe kirurgjisë rindërtuese, kirurgjisë abdominale pediatrike dhe kirurgjisë pediatrike torakale. Poashtu ai shërben në mënyrë aktive në shumë shoqata mjekësore.

Registration

Forgotten Password?