George E. Sarris, MD, PhD, FACC, FACS, FAHA, FCTS, FETCS

George E. Sarris, MD, PhD, FACC, FACS, FAHA, FCTS, FETCS, është Drejtor i Institutit të Kirurgjisë së Zemrës në Athinë dhe Shef i Departamentit të Kirurgjisë Pediatrike të Zemrës në Spitalin e Fëmijëve Mitera, Athinë, Greqi.

Dr. Sarris është i diplomuar në Kolegjin e Harvardit, në Shkollën Mjekësore të Harvardit dhe në programin e përbashkët të doktoraturës Harvard – MIT në Shkenca dhe Teknologji Shëndetësore. Ai ka një diplomë PhD në Mjekësi nga Universiteti i Athinës, Greqi.

Ai është trajnuar në Mjekësi në Brigham dhe Spitalin e Grave të Shkollës Mjekësore të Harvardit, dhe në Kirurgjinë e Përgjithshme, Kirurgjinë Kardiotorakale, Kërkimet Kardiovaskulare dhe Transplantimin e Zemrës dhe Mushkërive, të gjitha në Universitetin Stanford. Specialist i çertifikuar nga Bordi Amerikan i Kirurgjisë dhe nga Bordit Amerikan i Kirurgjisë Torakale, ai u specializua në Kardiokirurgjinë Pediatrike në Universitetin Emory dhe ka shërbyer si Shef në Kirurgjinë Pediatrike dhe Kongjenitale të Zemrës në Fondacionin e Klinikës Cleveland.

Pas kthimit në vendin e tij të lindjes – Greqi, ai ka krijuar dhe drejtuar njësitë e nivelit më të lartë të kujdesit terciar të Kardiokirurgjisë Pediatrike, të fokusuara në përsosmërinë klinike, ka marrë pjesë në programin vullnetar të verifikimit të të dhënave të rezultateve kirurgjikale të Bazës së të Dhënave Kongjenitale të Shoqatës Evropiane të Kirurgëve Kongjenitalë të Zemrës, si dhe në zhvillimin e kërkimit klinik aktiv.

Dr. Sarris është President i Shoqatës Evropiane të Kirurgëve Kongjenitalë të Zemrës (ECHSA) dhe ka qenë pjesë e udhëheqësisë së shoqërive të tjera të mëdha shkencore ndërkombëtare.

Ai ka mbajtur prezantime dhe leksione të shumta në takime shkencore ndërkombëtare dhe ka botuar gjerësisht në revista shkencore të vlerësuara nga kolegët.

Registration

Forgotten Password?