Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan

Ceytan

Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan lindi në vitin 1974, në Ankara. Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan u diplomua në Shkollën e Mjekësisë WWU Münster në vitin 2002 dhe përfundoi studimin e tezës së tij të Masterit: “Administrimi i magnezit zvogëlon ashpërsinë e pankreatitit akut të shkaktuar nga ceruleina dhe aktivizimin e parakohshëm të proteazave në qelizat e izoluara të acinit” në vitin 2003, nën mbikëqyrjen e Prof. Dr Markus Lerch, në Departamentin e Gastroenterologjisë, Universiteti i Münster. Pas suksesit në Münster, ai ka vazhduar studimet e tij në Qendrën Evropiane Pankreatike, në Seksionin Biologji dhe Kirurgji Molekulare Pankreatike në Universitetin e Heidelberg, nën mbikëqyrjen e Prof. Dr Helmut Friess. Këtu ai ka vendosur punën e tij pioniere me ndërveprimet neuro-kancer në kancerin e pankreasit. Midis periudhës 2007-2018, ai u emërua si hulumtues kryesor i sektorit “Neuropati dhe dhimbje pankreatike” në Qendrën Kërkimore të Pankreasit në Departamentin e Kirurgjisë në Klinikum Rechts der Isar, Universiteti Teknik i Mynihut, Gjermani. Që nga viti 2014 ai gjithashtu drejtonte të gjithë Qendrën Kërkimore të Pankreasit, ishte shef i njësisë së kirurgjisë hepato-pankreatiko-biliare dhe Nënkryetar i Departamentit të Kirurgjisë. Fokusi kryesor i profesorit Dr. Güralp Onur Ceyhanit ishte përqendruar në neuro-kancerin dhe ndërveprimet neuro-imune në kancerin e pankreasit dhe pankreatitin kronik. Ai dhe ekipi i tij kanë krijuar termin Neuropati Pankreatike dhe operacionalizuan ndjesinë e dhimbjes neuropatike në pacientët me kancer pankreatik dhe pankreatit kronik. Ai botoi më shumë se 100 artikuj me një faktor ndikimi total prej 565, mbi 3000 citime dhe një indeks H prej 33. Në vitin 2010, ai u zgjodh me krenari si një nga anëtarët e “Akademisë së Përsosmërisë (Exzellenzakademie)” në kirurgjinë e përgjithshme akademike ne Gjermani. Në vitin 2019, ai u kthye në vendin e tij për t’u bashkuar me Grupin Acıbadem si kryetar i njësisë së kirurgjisë hepato-pankreatiko-biliare.

Registration

Forgotten Password?