Jörg Tessarek MD

Jörg Tessarek, MD, gjatë shkollimit të tij kirurgjik nga viti 1990 deri në çertifikimin nga bordi si Kirurg i Përgjithshëm në vitin 1996, ishte shumë i zënë me pacientët vaskular. Nga viti 1996 deri në vitin 2009 Tessarek punoi në Spitalin Franziskus dhe Spitalin Universitar në Münster si konsulent dhe më vonë si zëvendëskryetar. Pas çertifikimit të tij nga bordi për kirurgjinë vaskulare në vitin 1999 ai u fokusua në CAS, CLI dhe procedura komplekse kirurgjikale dhe endovaskulare të aortës. 

Si anëtar themelues në vitin 2007 dhe më vonë Kryetar i seksionit endovaskular të DGG, ai mbështeti studime dhe botime të ndryshme që mbulonin tema vaskulare dhe endovaskulare. Ndonëse, ende duke u rrjetëzuar në shoqëritë shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare (ISVES, ESVS, DGG, DGA, FoundER Group, BDC) dhe duke drejtuar kurse endovaskulare për DGG dhe ESVES, Dr. Tessarek synonte të implementonte një program të dedikuar edukimi endovaskular në kurrikulën kombëtare të kirurgjisë vaskulare, gjë e cila është bërë realitet në vitin 2017. 

Që nga viti 2010 ai është Shef i Departamentit të Kirurgjisë Vaskulare dhe Endovaskulare, si dhe anëtar i Grupit të Mbikëqyrjes së Cilësisë së Karotideve për Shtetin Federal të Saksonisë së poshtme.

Registration

Forgotten Password?