Omer Dzemali, Prof. Dr. med. Dr. h. c.

Omer Dzemali mori diplomën e tij mjekësore në vitin 2000 në Universitetin Johannes Gutenberg në Mainz, Gjermani. Ai përfundoi trajnimin e tij të specializimit në kirurgjinë kardiovaskulare dhe torakale në vitin 2006, në spitalin e Universitetit Wolfgang Goethe në Frankfurt/Main, Gjermani. Pas përfundimit të trajnimit, ai mori venia legend-ën e tij për kirurgji kardiake dhe punon si pedagog në Universitetin e Frankfurt/Main që atëherë. Në vitin 2010, ai u transferua në Cyrih, Zvicër si zëvendës shef i kirurgjisë kardiake dhe u përqëndrua në riparimin minimalisht invaziv të valvulës mitrale dhe riparimin e valvulës aortale që ruan rrënjët. Që nga viti 2014 Omer Dzemali mban një profesori të jashtëzakonshme në Fakultetin e Mjekësisë në Shkup dhe Tetovë, Maqedoni dhe u emërua Doctor Honoris Causa në vitin 2016 në Universitetin e Tetovës, Maqedoni. Aktualisht, ai është Shefi i Departamentit të Kardiokirurgjisë në Spitalin Triemli Zurich, Zvicër. Fushat e tij të interesit janë kirurgjia minimalisht invazive, veçanërisht kirurgjia komplekse e valvulës mitrale dhe kirurgjia rindërtuese e valvulës aortale, kirurgjia OPCAB dhe kirurgjia komplekse e aortës.

Registration

Forgotten Password?