Prof. Bora Eldem, M.D., FEBO

Prof. Bora Eldem, M.D., FEBO, u diplomua në Shkollën Mjekësore të Universitetit Hacettepe në vitin 1979, ku përfundoi një program specializimi mjekësor në Departamentin e Oftalmologjisë në vitin 1983. Ai u bë profesor i asociuar në vitin 1990 dhe profesor i rregullt në 1996. Ai është Ekzaminues dhe Anëtar i Bordit Evropian të Oftalmologjisë (FEBO).

Prof. Eldem përfundoi studimet e tij në Spitalin e Syrit Moorfields, Departamenti i Diagnostifikimit të Retinës në Londër.

Profesor në Oftalmologji, Prof. Eldem, M.D., FEBO, është Kryetar i Departamentit të Oftalmologjisë në Universitetin Hacettepe në Ankara-Turqi, Kryetar i Seksionit të Shkencave të Mjekësisë Kirurgjike dhe Retinës në të njëjtin Universitet. Ai po shërben gjithashtu si President i Fondacionit të Shkencës Hacettepe.

Brenda fushës së tij të specialitetit, fusha e tij kryesore e interesit përfshin diagnozën, si dhe trajtimet mjekësore dhe kirurgjikale të çrregullimeve të vitreo-retinës, uveitit dhe sëmundjes Behcet. Prof. Eldem është anëtar i disa Shoqatave Ndërkombëtare si ARVO, ASRS, EVRS dhe EURETINA. Ai ishte President i mëparshëm i Shoqatës së Oftalmologjisë Turke dhe anëtar i Bordit të MEACO. Ai ka shërbyer si Delegat i Vendit në Këshillin Ndërkombëtar të Oftalmologjisë (ICO), Unionin e Specialistëve Mjekësorë Evropianë (UEMS) dhe Bordin Evropian të Oftalmologjisë (EBO). Ai është gjithashtu koordinator i vendit dhe hulumtues kryesor i eksperimenteve të ndryshme të kontrolluara të rastësishme (RCT) në lidhje me AMD, DME dhe RVO dhe anëtar i Komitetit Drejtues të Vision Academy, si dhe anëtar i Komitetit Drejtues të Evidencës së Botës Reale. Prof. Eldem është gjithashtu duke marrë pjesë në Bordet Këshilluese të shumicës së Farmaceutikëve Ndërkombëtarë që lidhen me çrregullimet e retinës dhe është një udhëheqës kryesor i mendimit/opinionit në fushën e retinës.

Registration

Forgotten Password?