Prof. Ruben Peralta, MD, FACS, FCCM, FCCP

Prof. Ruben Peralta, MD, FACS, FCCM, FCCP, është Zëvendës Drejtor Mjekësor i Traumës, Senior Konsulent dhe Drejtor i Programit të Fellowship-it për Traumë dhe Kujdes Kritik të HMC. Ai ka diplomuar me Nderime në Universitetin Kombëtar ‘Pedro Henriquez Urena’ (UNPHU) në Santo Domingo, DR. Ai është trajnuar në Spitalin e Përgjithshëm i Massachusetts të Shkollës Mjekësore të Harvardit, në Boston, Massachusetts, SHBA. Ai është i certifikuar nga Bordi Amerikan i Kirurgjisë dhe Bordi Amerikan i Mjekësisë së Kujdesit Kritik. Ai është anëtar i Kolegji Amerikan të Kirurgëve, Kolegjit Amerikan të Mjekësisë së Kujdesit Kritik dhe Kolegjit Amerikan i Mjekëve të Kraharorit. Ai është anëtar i disa shoqatave prestigjioze shkencore mjekësore dhe kirurgjike. 

Dr. Peralta është autor ose bashkautor i mbi 300 botimeve, abstrakteve dhe kapitujve librash që trajtojnë një gamë të gjerë temash kirurgjikale. Si Kirurg Akademik, Dr. Peralta është shpërblyer me më shumë se dy milion dollarë amerikanë në grante konkurruese kërkimore vetëm në Katar. Si edukator ka drejtuar Programin e Fellowship-it të Traumës, Urgjencës dhe Kujdesit Kritik, një program i avancuar i edukimit dhe trajnimit mjekësor prej më shumë se 52 mjekëve në kirurgjinë e traumës, mjekësinë urgjente dhe të kujdesit kritik vetëm në rajonin e Lindjes së Mesme. Ai ishte pranuar në klasën inauguruese të Akademisë prestigjioze të Edukatorëve Kirurg-Mjeshtër, të Kolegjit Amerikan të Kirurgëve për kontributin e tij të jashtëzakonshëm dhe lidershipin e njohur ndërkombëtarisht në inovacionin dhe avancimin e Shkencës dhe Edukimit Kirurgjik. Ai u nderua me çmimin “Harald Tscherne Teaching Award 2021”, nga Shoqata Evropiane e Traumës dhe Kirurgjisë Emergjente (ESTES), Universiteti i Cyrihut, Cyrih, Zvicër. Në vitin 2021, Dr. Peralta mori çmimin për Arritje Jetësore nga Ambasada e Republikës Domenikane në Katar për angazhimin e tij të vazhdueshëm profesional dhe altruizmin për diasporën domenikane dhe për dekadën e shërbimit humanitar për qytetarët e Republikës Domenikane. Ai është profesor i kirurgjisë, anesteziologjisë, mjekësisë së kujdesit kritik, mjekësisë urgjente dhe shëndetit global.

Registration

Forgotten Password?